LA CASA.  EL RACÓ DE VALL-DE-ROURES

La casa data de l’any 1689; integrada en el conjunt arquitectònic catalogat i protegit de Vall-de-roures, ocupa una segona línea del casc medieval fortificat de la vila, i es caracteritza per respondre, segons la seva arquitectura i disseny, a l’arquitectura rural de Terol, caracteritzada per procediments d’autoconstrucció, adaptació al medi climatològic i paisatgístic i la utilització de materials naturals extrets del propi entorn (pedra, fusta, etc.). En aquest sentit, quan inicialment es va començar a rehabilitar la casa, encara quedaven vestigis de l’adaptació de la vivenda als usos i costums socials d’aquella època en l’àmbit rural a la qual pertanyia.

Així doncs, per exemple, la planta baixa feia funcions de corral; molt probablement, els cavalls, burros, galls i gallines ocupaven aquest espai de fàcil accés per als animals a peu de carrer. També s’observen en el fons d’aquesta planta baixa els trulls d’oli o de vi que autoabastien la casa en els hiverns crus del Matarranya. Unes grans pedres de tall envoltades de petita pedra de riu donaven i donen actualment la benvinguda als visitants. Elements arquitectònics molt particulars que els propietaris han volgut mantenir i mostrar-se el màxim fidels possible a l’essència arquitectònica del conjunt historicoartístic.

La casa ha estat adaptada als temps actuals sense perdre l’encant propi, i disposa de totes les comoditats. Els diferents espais de la casa han estat creats amb l’objectiu que el visitant es trobi com a casa, amb tot el confort que li permeti gaudir d’una estada ben agradable al Matarranya. Amb aquesta finalitat, disposa de cuina, rentavaixelles, microones, rentadora, llits molt còmodes, calefacció, TV, wifi, etc.

La casa es distribueix en quatre plantes i es pot llogar en la seva totalitat o per apartaments:

Apartament MATARRANYA

Adaptat i del tot respectuós amb la discapacitat, aquest apartament és a la planta baixa i està completament adaptat a persones discapacitades. D’accés fàcil a  peu de carrer, té un total de 35 metres quadrats, distribuïts entre cuina-menjador, habitació de matrimoni i lavabo. De 3 places en total.


Apartament TASTAVINS

L’apartament consta de tres espais ben diferenciats: la cuina integrada en el menjador molt espaiós amb cuina vitroceràmica, microones i nevera, un lavabo amb rentadora i una habitació àmplia amb un llit de màxima comoditat. Tot l’apartament està distribuït en un total de 80 metres quadrats a la primera planta de la casa. L’apartament pot encabir 4 o 5 places en total.


Apartament ALGARS

L’apartament es troba situat a la segona planta de la casa. S’hi arriba a través d’una escala espectacular i consta de tres espais ben diferenciats: la cuina integrada en el menjador molt espaiós amb rentavaixelles, vitroceràmica, microones i nevera, un lavabo amb rentadora i una habitació àmplia.

Tot l’apartament està distribuït en un total de 80 metres quadrats a la primera planta de la casa. Disposa de 4 places en total.


Apartament ULLDEMÓ

Ha estat pensat per a una estada que el visitant difícilment podrà oblidar. El propi disseny de l’apartament sota teulada i amb vistes al poble tranquil de Vall-de-roures i els seus voltants es mantindran a les vostres retines durant temps.

L’apartament té 100 metres quadrats i consta de quatre espais: cuina-menjador, dues habitacions (una de les quals es troba a les golfes, antiga algorfa de la casa), i un lavabo. Té una capacitat total de 6 places, i és ideal per a famílies amb nens.